Brandweerwedstrijden bij Bavaria 2015

Op 31 oktober 2015 wordt voor de 31ste keer de jaarlijkse brandweerwedstrijd georganiseerd. Deze wedstrijd vindt plaats op het bedrijventerrein van Bavaria en is ieder jaar weer een ware sensatie! De wedstrijden beginnen om 08:00 uur en de laatste ploeg start rond 15:00 uur.

Toeschouwers kunnen zich melden bij de Portiersloge Stater 5 te Lieshout. Daar word je opgehaald met een brandweerwagen.

Wij als bedrijfsbrandweer van Bavaria willen alle collega’s graag laten zien wat het inhoudt om brandweerman of –vrouw te zijn!

Dat doen we door middel van diverse demonstraties. Zoals het bevrijden van een bekneld persoon uit een voertuig, het bestrijden van een brandje met een brandblusser en het doven van een frietpan die vlam heeft gevat.

Bovendien krijgen alle toeschouwers de mogelijkheid om zelf even brandweer te zijn. Zo kun je beginnende brandjes blussen, knippen met een hydraulische schaar en voelen hoe het is om met ademlucht door een rook gevulde ruimte te lopen.

Ook aan de kinderen is gedacht. Zij kunnen zich uitleven met het blussen van een “brandend” huisje en er is een parcours uitgezet dat met een brandweerwagentje afgelegd kan worden. Dit alles natuurlijk conform de veiligheidsregels, want veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel!

Deelnemende korpsen:
Aarle-Rixtel, Bakel, Beek en Donk, Gemert, Lieshout, Nuenen, Maarheeze, Mars, Mierlo, Rips.

Iedereen is van harte welkom, tot dan!

DSC_0192